Çarşamba, Eylül 18

Imambayildi

Bu yemege ait iki-uc masal varmis. Birine gore, imam esinin yaptigi harika patlican yemegini begenip bayilmis. Ikincisine gore de, imam esinin bu yemege ne kadar fazla zeytinyag kullandigini duyup bayilmis.. Ucuncu masala goreyse, imam bir zeytinyagi tuccarinin kiziyla evliymis. Kizin ceyizinde 12 kavanoz zeytinyag varmis. O da her aksam, domates ve soganla bir patlican yemegi hazirlarmis. 13. gunun aksami masada patlican yemegi yokmus. Butun zeytinyaglarinin bittigini duyan imam, dusup bayilmis. Mutlaka daha farkli masallara da konu olmustur bu zeytinyagli yemek. Hangisine inanacaginizi kendiniz secin :) Annemin anneannesi, evde maydanoz sevilmedigi icin asagida okuyacaginiz gibi pisirirmis bu nefis yemegi. Benimse, patlicanlarla oynamayi ne kadar sevdigimi bilmeyen kalmamistir herhalde :)


Malzemeler:

3-4 adet patlican
2 orta boy sogan
4-5 adet domates
6-7 dis sarimsak
1 cay bardagi su
1 tatli kasigi toz seker
Tuz
Karabiber




Patlicanlari yikayip alacali soyun. Dibinde pay birakacak sekilde dorde kesin. Dilerseniz patlicanlarin acilarinin cikmasi icin yarim saat tuzlu suda bekletebilirsiniz.

Soganlari piyazlik dograyin. Sarimsaklari ikiye kesin.  Kabuklari soyulmus domatesleri gelisiguzel dograyin. Seker, tuz ve karabiberi de ekleyerek, tum malzemeyi guzelce karistirin. 

Patlicanlarin icini soganli malzemeyle doldurarak tencereye dizin. Domatesin salinan suyunu da tencereye ekleyin.

Kisik ateste, bir cay bardagi su ilavesiyle, tencerenin kapagi kapali olarak yaklasik 1 saat pisirin. Ilik olarak servis yapin.

Klasik imambayildinin aksine, bizim evde hersey cigden konarak, kizartmadan yapilan seklini mutlaka deneyin derim. Gercekten hafif ve lezzetli bir yaz yemegi oluyor. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder